44-годишният бивш рефер от Унгария Виктор Касай е новият шеф на футболното съдийство в Русия, съобщиха от РФС. Той заема поста, овакантен от Александър Егоров преди по-малко от месец. 
 
Касай, който е арбитър на ФИФА от 2003 г., завърши съдийската си кариера в края на 2019 г. Въпреки че дълги години бе сред топ реферите в света, той доби скандална популярност през април 2017 г. след поредица противоречиви решения в мача от плейофа на Шампионската лига Реал Мадрид - Байерн (4:2).  Година по-късно той се прочу и с отсъдена дузпа за спъване от тревата на Рахийм Стърлинг в мача Манчестър Сити - Шахтьор (6:0).
 
Новият ръководител на съдийския отдел на РФС Виктор Касай заяви, че е амбициран да подобри нивото на футболните рефери в Русия.
 
„Искам да благодаря на шефовете на Руския футболен съюз за поканата. Наскоро приключих кариерата си на арбитър и възможността за създаване на нова съдийска система е много интересно предизвикателство за мен.
 
Сигурен съм, че благодарение на съвместната ни работа ще можем да изведем съдийството в Русия на коренно ново ниво. През февруари ще се срещна с всички руски съдии по време на тренировъчния лагер и ще започнем да прилагаме стратегията си“, коментира унгарецът пред руските медии.