Една от най-големите звезди във футбола в момента Златан Ибрахимович ще получи подобаващо посрещане в сряда вечерта в родния си Малмьо. Нападателят ще играе срещу родния си тим с екипа на ПСЖ в предпоследния кръг от груповата фаза на Шампионската лига. 

Това ще бъде първият му двубой на родния стадион срещу клуба, в който започна кариерата си. И затова при завръщането в южния шведски град, феновете му готвят посрещане като на истински крал. 

Огромна част ще го чакат още на летището, като се очаква там да скандират името му. Привържениците са обещали да аплодират всяко негово докосване до топката, независимо че ще е от противниковата страна. 

Тази любов на всички в Малмьо към Ибра е лесно обяснима. Освен, че той е най-голямата звезда, започнала пътя си във футбола от там, Златан никога не е спирал да твърди, че където и да играе, ще носи този отбор в сърцето си. 

"Обиколих доста места в кариерата си, но където и да съм бил и където и да бъда, аз винаги ще съм фен на Малмьо. Това е моят отбор, за него е запазено мястото в сърцето ми. Чувствам се като малко дете, преди да се върна в града", сподели наскоро Ибра. 

Очаквано, интересът в целия град е огромен към мача на Малмьо с Пари Сен Жермен. От общината обявиха, че ще монтират огромна видеостена на централния площад, за да могат всички, които не са се сдобили с билет, да могат да гледат изявите на Ибрахимович. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS