Българският защитник Димитър Велковски донесе втората победа на скромния тим на Докса Катокопия в кипърското първенство. "Зелено-белите" от Никозия се наложиха с 1:0 над солидния тим на Пафос, а българският ляв бек вкара единственото попадение в 67-ата минута.

Това е едва втора победа в 18 мача за Докса, а с тези три точки те остават последни с 8 пункта, но са само на 3 от 13-ия Кармиотиса. Пафос с 35 точки остава 5-и, а такъв актив имат още Арис Лимасол и Омония Никозия. На върха с 42 е АПОЕЛ Никозия на Георги Костадинов, който вчера спечели топ-дербито на 18-ия кръг с 1:0 срещу Анортозис.

В първите 25 минути гостите от Пафос атакуваха, но пропуснаха две отлични възможности. След това срещата се изравни, а в края на първата част Адил Наби и финландецът Берат Садик изпуснаха да открият за Докса. Минута преди края на първата част вратарят на гостите Ивизца Ивушич спаси далечен изстрел на Велковски.

Както и в началото първата част, така и през втората Пафос упражни натиск, а с доста сериозни пропуски се отличи бившият играч на Лудогорец Жордан Икоко. Безсмисленото превъзходство на Пафос беше наказано с огнена контраатака. Докса отбеляза за 1:0 чрез Велковски с пас през защитата на Никола Труйич. Българският футболист се измъкна красиво с топката от Йожеф Квида и отправи удар с десния крак, който преодоля Ивушич при много малък ъгъл. Това е второ попадение през този сезон за Велковски.

Три минути преди края на срещата Икоко пропусна нова възможност за Пафос и така срещата приключи с важен успех за Докса.