Португалия взе аванс преди реванша с Босна и Херцеговина, след като спечели в Лисабон с 1:0. Срещата се игра на претъпкания „Ещадио Луш”, а гола за победата реализира бранителят Бруно Алвеш. Роденият в Повоа де Варзим, футболист на Порто бе точен с глава в 31-та минута на плейофа. Това бе четвърти гол за Алвеш с националната фланелка и със сигурност е един от най-важните.

Гостите от Босна и Херцеговина показаха зъби в атака, която бе водена от Ибишевич и Един Дзеко. През първото полувреме момчетата на Чиро Блажевич даже нацели гредата. За футболистите от Босна и Херцеговина остана да се надяват, че ще наваксат изоставането на реванша н сряда.

Карлош Кейрош заложи на трима нападатели в лицето на Лиедсон, Нани и Симао. Въпреки това, португалците не стигнаха до втори гол. Нещо повече, на няколко пъти блесна вратарят Едуардо.

В 89-та минута Един Дзеко удари напречната греда, след това топката стигна до Мисимович, който я прати в дясната греда. След тази ситуация коментаторът на португалската телевизия призна, че отборът на Карлош Кейрош е извадил огромен късмет по време на мача.

На трибуните бе асът на домакините Кристиано Роналдо, който е контузен и не може да помогне на колегите си. Компания на звездата правеха неговата майка и агентът му.