Португалия посреща Белгия в най-интересната среща от евроквалификационна група А. От обичайния състав на Луиш Фелипе Сколари отсъстват имената на халфът на Барселона Деко и вратарят на Бенфика Куим, които са контузени.

Очаква се Жоао Мутиньо (Спортинг) да замени Деко в халфовата линия, въпреки първоначалните слухове, че като титуляр ще започне Хуго Виана от Валенсия. За Мутиньо това ще бъде шести мач с националната фланелка и той непременно ще иска да се представи добре на терена на „Жозе Алвеладе”, където неговият тим играе домакинските си мачове.

Възможна е и рокада в нападение, тъй като специалистите предричат, че Сколари ще заложи на стрелеца на Вердер Хуго Алмейда вместо Нуньо Гомеш.

Селекционерът на Белгия Рене Вандерейкен няма да може да разчита на капитана Тими Симонс, Барт Гоор и Муса Дембеле, които са наказани.

В разширения състав попаднаха двама дебютанти – вратарят на Гент Логан Байли и намиращият се в много добра форма голмайстор на Жерминал Беершо Франсоа Стерхеле.

Вероятни състави

Португалия: Рикардо, Мигел, Жорже Андраде, Рикардо Карвальо, Пауло Ферейра, Петит, Тиаго, Жоао Мутиньо, Кристиано Роналдо, Хуго Алмейда, Карешма

Белгия: Стийнен, Хофкенс, Клемент, Ван Буйтен, Вандерхейден, Де Ман, Фелиани, Мудингай, Дефор, Мартинс, Мпенза

Съдия: Кирос Васарас (Гърция)

Начален час 23:00 българско време.