Португалия е само на един ден от може би най-важния си мач от евроквалификациите. Иберийците посрещат Сърбия на стадион „Жозе Алваладе” в Лисабон.

Португалия е на трето място в Група А с 16 точки, две зад Финландия и четири зад лидера Полша, но и с мач по-малко от тях.

Голмайсторите от мача с Полша в събота (2:2) Кристиано Роналдо и Маниш обаче не се поддават на напрежението и са убедени, че техният тим ще спечели три точки утре вечер.

„Ние сме страхотен отбор с невероятни футболисти и ще можем да отговорим на изискванията срещу Сърбия. Продукцията ни срещу Полша също бе позитивна, и с още малко концентрация, ние можем да победим всеки,” заяви Роналдо. „Полша и Сърбия си приличат, но сърбите обичат повече да владеят топката и това може да се окаже по-добре за нас. Мисля, че мачът ще тръгне добре и ние ще си осигурим победата. В отбора зари приповдигнато настроение. Сколари ни обедини като играчи и като хора. Ние почти непрекъснато сме заедно и чувстваме, че сме чудесен екип.”

Роналдо вече има великолепен актив за 22-годишен футболист – 19 гола в 48 мача за националния отбор. Това е доста за нападателите, а играчът на Манчестър Юнайтед дори не играе като такъв.

Маниш също продължи оптимистично, твърдейки, че напрежението помага, а не пречи: „Сърбия няма да се затвори и само да се защитава, те атакуват повече и владеят топката. Трябва да сме внимателни, но имаме достатъчно сили да победим,” каза полузащитникът на Атлетико Мадрид.

„Напрежението е полезно. Имаме добри футболисти, които могат се справят. Вече сме минавали по този път. Мачът е важен, решителен, най-важното от всичко е да победим,” заяви още Маниш.