С вчерашното спечелване на Купата на Португалия с 6:2 срещу Витория Гимараеш на финала, Порто се изравни със своя вечен враг Бенфика по броя на завоюваните трофеи. Така във витрините на двата португалски гранда се намират вече по 69 официални трофеи от вътрешни и международни турнири и първенства.

Според някои статистици дори Порто вече е с една купа напред, тъй като не е сигурно дали спечелената от Бенфика Латинска купа през 1949-50 година трябва да се смята в бройката.

Куриозното е, че равенството в общия резултат между двата клуба е постигнато след изоставане на Порто от 31 трофеи през 1982 г /52-21 в полза на Бенфика/. Тогава Пинто да Коща става президент на северняшкия отбор и за 29 години прави от него най-титулувания тим в страната и един от най-титулуваните в Европа.

„Следващата ни цел е да задминем Бенфика по трофеи, ако вече не сме го направили”, обяви вчера наставникът на „драконите” Андре Вилаш-Боаш. Порто ще има тази възможност още през месец август, когато ще се бори за Суперкупата на Португалия отново срещу Гимараеш и за Суперкупата на Европа срещу Барса или Манчестър Юнайтед.

През настоящия сезон Порто завоюва 4 купи, като единствената, която му убягна бе Купата на Лигата на Португалия, по-незначителен турнир, съществуващ едва от няколко години.
„През следващия сезон ще се стремим да спечелим и нея”, закани се исканият от Челси. Вилаш-Боаш.

Междувременно босът Пинто да Коща обяви, че би продал основните си футболисти, само ако някой му предложи за всеки един от тях по 500 милиона евро.