Португалските медии отбелязват, че новият-стар шампион на страната Порто, е номер едно по трофеи в Европа от началото на века. Класацията е направена сред първите 30 държави в класацията на УЕФА.

Разработката е направена от сайт, който е изчислил, какво са спечелили тимовете през 21 век.

Любопитен факт, е че сред отличниците на Стария континент е и българският Левски. Лидерът по този показател Порто е спечелил цели шестнадесет купи от началото на новото столетие. „Синьо-белите” от Порто са завоювали шест пъти титлата в първенството, три пъти купата на страната, четири пъти суперкупата на Португалия, и по веднъж Шампионската лига, Купата на УЕФА и Междуконтиненталната купа.

По стъпките на Порто е френският шампион Олипкик Лион, който е вдигнал 15 трофея от началото на века.

Сред първите в своеобразната класация е Левски София. „Сините” от стадион „Георги Аспарухов” са спечелили десет купи през 21 век. „Сините” са взели четири титли, четири купи на България и две Суперкупи. В така направената класация българският отбор е пред доста от грандовете във футболна Европа.

Отборът на Порто има шанс да увеличи сметката си от трофей от началото на столетието, ако вземе купата на страната. Селекцията на Жезуалдо Ферейра играе финал срещу скромния Пасош Ферейра и ако вземе мача, ще има 17 купи в този период.