Отборът на Портланд Тимбърс спечели за пръв път титлата в Мейджър Лийг Сокър в историята си, след като се наложи с 2:1 над Кълъмбъс Крю във финалния мач. И трите гола в срещата, играна пред над 21 000 зрители в Кълъмбъс, паднаха в първите 20 минути.

Резултатът бе открит от халфа на гостите Диего Валери след едва 27 секунди игра, който се възползва от много груба грешка на стража на домакините Стийв Кларк. Кларк си спря лошо подаване от съотборник и в опита си да изчисти топката уцели Валери, след което тя се озова в мрежата.

В седмата минута на мача проблемите пред Кълъмбъс станаха още по-сериозни, след като Родни Уолъс покачи на 2:0 в полза на Портланд.

Звездата на домакините Кей Камара върна едно попадение в 18-ата минута на срещата, но до края на двубоя домакините така и не отправиха друг точен удар в очертанията на вратата на Портланд.

С приза за "Най-полезен играч" в мача бе отличен Диего Валери, а срещата ще се запомни и с грозните сцени след втория гол на гостите от Портланд, когато запалянковците на домакините започнаха да ги замерят с храна и напитки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS