Ръководството на Селтик е на път да се раздели с още един ключов футболист, който ще последва Виктор Уаняма (Саутхемптън) и Гари Хупър (Норич Сити) във Висшата лига на Англия. С наближаването на зимния трансферен прозорец става все по-малко вероятно шотландският гранд да задържи в редиците си полузащитника Джо Ледли.

Договорът на уелсецът изтича в края на сезона, а преговорите за неговото подновяване са стигнали до задънена улица. Те започнаха преди 2 месеца, но до момента „детелините“ не успяват да убедят халфа, който има 18 гола в 95 мача за тях, да преподпише.

Ако ситуацията не се промени до януари, тогава Ледли ще е в пълното си право да преговаря и да сключи предварителен контракт с друг тим. Интересът към него идва главно от Евертън и бившият му тим Кардиф Сити, а на „Паркхед“ почти сигурно ще бъдат принудени да го продадат през зимата, за да не го пуснат като свободен агент в края на кампанията.

По-лошото за Селтик е, че напускането на фигура като Ледли може да провали течащите в момента преговори с други двама основни футболисти – вратарят Фрейзър Форстър и нападателят Йоргос Самарас.