Партизан записа поредна загуба в сръбския шампионат. Грандът падна с 1:2 в градското дерби с ОФК Београд в първия пролетен мач от сръбското първенство.

В тази битка не участваха българските играчи на "черно-белите" Валери Божинов и Иван Бандаловски. Точно преди срещата се разбра, че острието отпада от сметките на треньора Иван Томич заради вирус.

Още двама играчи не взеха участие в мача поради същите причини, но според белградския вестник "Телеграф" загубата на българина е била най-тежка. А и здравословното състояние на Валери било най-тежко.

Въпреки това Партизан откри резултата в 22-ата минута чрез Дарко Брашанац, но след почивката в рамките на 6 минути ОФК Београд обърна развоя на мача. Владимир Йовович изравни в 58-ата минута, а Марко Павловски се разписа за 2:1 в 64-ата.

Още една важна фигура не взе участие в мача. Това е суперзвездата Андрия Живкович, който е в конфликт с ръководството на Партизан заради отказ да си поднови договора е изпратен да тренира във втория отбор Телеоптик, който се състезава в трета лига.

Цървена звезда се наложи с 2:1 над Младост Лучани и води в класирането с 65 точки, пред Борац Чачак с 40, за който не игра крилото Илиян Йорданов. Партизан е на 4-о място с 36, колкото има и Войводина. Пред тях е Чукарички с 38. /БТА