Журналистите в един от най-големите бразилски вестници- Фоля, излязоха със заглавие на своето издание, че обичаният национален отбор на страната е отпаднал на Световното първенство. Броят излезе ден след победата над Чили с 3:0 на осминафинал на Мондиал 2010.

Поставено е грешното заглавие, че тъжната новина е факт- Бразилия е отпаднала и се призовава феновете да гледат напред- към Мондиал 2014, на който домакин е именно най-голямата южноамериканска страна.

„Отборът напуска Световното първенство, но не и нашите сърца. Благодарим ти Бразилия, ще се видим на Световното първенство през 2014-а година”, е водещият материал.

Явно вестникът е имал два подготвени варианта- при победа и при поражение. Дежурният редактор обаче явно по невнимание е поставил на първа страница файлът с информацията как страната му е елиминирана и без да провери, я изпраща за печат.

За радост обаче грешката влязла само в част от тиража. Отпечатаните няколко бройки със сбъркана информация попаднала в Супермаркетите Екстра в Сао Пауло. Говорител на магазините обясни, че от вестника не са се обадили, че излязъл тираж с грешна информация, а това са направили бдителни читатели.