Българският национал Ивелин Попов направи поредния си силен мач за Спартак Москва. Той се отличи с асистенция при успеха с 3:2 над ФК Краснодар и беше сменен малко преди края на двубоя, за да обере овациите на публиката в руската столица. 

Попето започна да тормози противниковата защита от самото начало, но пробивите му не завършиха с попадение. Но за изненада на домакините, играчите на Краснодар откриха резултата в 23-та минута. 

Тогава гол отбеляза бившият играч на московчани Ари, който се разписа с мощен шут от 10-ина метра. Но обратът дойде доста бързо и при това с аванс, който изкова на практика успеха на Спартак. 

Още в 27-та минута Денис Глушаков изравни след грешка в защитата на противника, а две минути след това московчани вече водеха в резултата. Тогава Попето намери по перфектен начин Куинси Проумс и той с хубав и прецизен удар направи 2:1. 

При този резултат дойде почивката, а малко след подновяването на играта всичко в двубоя приключи откъм интрига. Тогава Глушаков отново беше в прегръдките на съотборниците си, след като реализира за 3:1. 

Въпреки това, Ивелин Попов не спря да тормози защитата на Краснодар, но хубавите му извеждащи подавания не бяха реализирани от съотборниците му. Тази аристократичност пред гола на Спартак беше наказана от Андреас Гранквист в 83-та минута, който намали на 2:3. 

Това беше всичко в този мач, а две минути преди края Попето беше сменен, за да обере овациите на публиката. След този успех Спартак събра 26 точки на петата позиция, докато Краснодар е на шесто място с две по-малко.