Руският клуб Спартак (Москва) няма да вземе на лагера в Обединените арабски емирства през януари българският национал Ивелин Попов, както и още петима футболисти, които имат договори с клуба и бяха част от отбора, съобщава вестник Спорт Експрес.

Освен футболист №1 на България за 2017-а година от списъка отпадат Салваторе Бокети, Джано Ананидзе и Александър Самедов, а по-рано бяха научили съдбата си Артьом Тимофеев и Роман Еременко. Решението е било съобщено на футболистите от спортния директор на клуба Сергей Радионов, който им обяснил, че агентите им могат да се заемат със задачата да им търсят отбори. Възможно е и договорите да бъдат разтрогнати, ако няма достатъчно богати клубове с възможности да ги откупят или пък трансферният период напредва.

Реално Ивелин Попов знае за този ход на ръководството от преди 3-4 дни, но не беше ясно дали той и играчите с неговия статут ще бъдат на лагера в ОАЕ или не.

Най-голяма изненада била у грузинския полузащитник Джано Ананидзе, който нямал подобни очаквания за себе си. Заплатата на грузинеца за момента е 2 милиона долара на година.

След 17 изиграни кръга в руската Висша лига Спартак (Москва) е на 4-о място в класирането, изоставайки на 6 точки от лидера Зенит (Санкт Петербург).