Българският национал Ивелин Попов беше голямата звезда за своя Спартак Москва при победата в дербито на руската столица с Локомотив. Той отбеляза единственото попадение за успеха с 1:0 на своя тим и му помогна да се изкачи отново на лидерската позиция в подреждането. 

Попето започна като титуляр и реализира единственото попадение след 25 минути игра. Той остана на терена до средата на втората част, когато беше заменен от Лоренцо Мелгарехо под бурните аплодисменти на публиката. Засега няма индикации, че смяната му е продиктувана от контузия, а вероятно от преумора.

Иначе българинът беше най-активният и опасен футболист на Спартак в този мач. Той не спираше да тормози защитата на "железничарите" и логично сам изработи гола в 25-та минута. Тогава той комбинира с Куинси Промес, който му върна в наказателното поле и Попов, връхлитайки, прониза мрежата за 1:0. 

Последваха още няколко хубави атаки с негово участие, но за съжаление на него и отбора му, те не се увенчаха с гол. След смяната му в 66-та минута натискът на спартаковци намаля и те се ориентираха предимно в защита, за да пазят аванса си и в крайна сметка успяха да се справят с това. 

Така те събраха 16 точки след 6 мача, като имат само един хикс и пет победи. Това им отрежда първата позиция в класирането, а Попето вече има две попадения на сметката си от началото на сезона. Локомотив Москва пък крета в средата на таблицата и е само със 7 точки след този развой.