Българският национал Ивелин Попов записа цял мач с екипа на Спартак Москва при победата над ФК Ростов с 1:0. Той може да не отбеляза попадение, но направи силен мач, а в края си изкара и жълт картон. 

Иначе единственото попадение в мача отбеляза Куинси Проумс в 26-та минута след много добра асистенция на Роман Широков и с прецизен удар в далечния ъгъл на вратаря реализира за 1:0. 

Попето беше доста активен преди почивката и пробваше да затруднява противниковата защита с пробивите си. При един от тях в края на полувремето дори искаше дузпа за едно единоборство, при което падна в наказателното поле, но реферът прецени, че такава няма. 

След почивката той създаде две положения за голмайстора Проумс, но този път голмайсторът не беше точен. Така в крайна сметка повече попадения не паднаха и московчани се поздравиха с минималната победа. 

Те вече имат 16 точки в актива си и се изравниха със Зенит на третата позиция. Шампионите обаче са с един гол по-добра голова разлика и затова са на по-предната позиция. Лидер е ЦСКА Москва с 22 точки. 

Ростов пък засега остава шести с 12 точки, но може да бъде изместен от тази позиция, която изненадващо заемаше от началото на сезона.