Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов е разтрогнал договора си със Спартак Москва, научи "Дарик радио". Той беше обвързан с руския гранд до края на сезона, но си тръгва половин година преди изтичането на контракта му по взаимно съгласие. 

Самият Попов косвено потвърди информацията, след като публикува емоционално съобщение в профила си във Фейсбук, в което си взе сбогом с клуба и феновете, благодарейки за незабравимите моменти в руската столица. 

"Благодаря за незабравимите моменти! Никога няма да забравя шампионския сезон, прекрасните вечери в Шампионската лига и Лига Европа! И най-вече - невероятните фенове, които са шампиони всеки ден! Спартак не е просто мой любим отбор, Спартак се превърна в част от семейството ми! Благодаря!!!", написа Попето. 

Все още не е ясно къде ще продължи кариерата на трикратния победител в анкетата за Футболист на годината. Интерес към него има от други елитни тимове в Русия, като се спрягат имената на Динамо Москва, Рубин Казан и Ростов, както още от Турция и Китай. 

Капитанът на родните национали се подвизава по руските терени от 2012 г., като е носил екипите още на Кубан Краснодар и Рубин Казан. В чужбина той е играл още за турския Газиантепспор, а като юноша и за холандския Фейенорд.