Българският национал Ивелин Попов помогна на своя Спартак Москва да запише победа в тежкото си гостуване на възродения Уфа. Той започна мача на пейката, но се появи на терена на почивката и през второто полувреме беше неудържим в атака. 

Той не се отчете с гол или асистенция, но организира множество опасни атаки, които попречиха на домакините да разгърнат напълно потенциала си и да се преборят за точка срещу лидера в класирането. 

Иначе преди българинът да се появи в игра, московчани бяха повели с 1:0 с гол на Денис Глушаков в 38-та минута. След това на почивката Попето се появи на мястото на бившия играч на Милан Луис Адриано и раздвижи играта на тима си в предни позиции. 

Той отправи няколко удара, които обаче бяха спасени от вратаря на Уфа. Освен това беше в основата и на няколко бързи атаки, но в последния момент пасовете му бяха пресичани от противниковата отбрана. 

В 56-та минута Спартак получи правото да изпълни дузпа, която Куинси Промес превърна в гол и преднината набъбна на 2:0. Но малко по-късно интригата можеше да се върне, тъй като и домакините получиха право да стрелят от 11-те метра в 62-та минута. Ударът на Кеинде Фатай обаче беше спасен от вратаря. 

Последваха още няколко опасности пред вратата на Уфа, сътворени от Попов, като веднъж негов удар мина на сантиметри от гредата. В 85-та минута обаче домакините върнаха интригата, след като Иван Обляков се разписа за 1:2. 

В последната минута на продължението обаче Лоренцо Мелгарехо възстанови аванса от два гола на Спартак и така мачът приключи при резултат 3:1 в полза на лидера в класирането. Московчани имат вече 51 точки в актива си и уверено удържат върха. Уфа пък остана на седма позиция с 32 точки след този развой, а дори може да падне и по-надолу в таблицата.