Бившият капитан на националния отбор на България Ивелин Попов продължава да се представя повече от страхотно с екипа на Спартак Москва. След като беше избран за "Най-полезен играч" в Руската Висша лига за миналия месец, той даде заявка и за силен октомври. 

Попето започна като титуляр и беше сменен в 67-та минута при победата на столичани при гостуването на Мордовия Саранск с 1:0. И не само това, ами нападателят реализира и единственото попадение в този мач, с което на практика донесе и трите точки от него. 

Националът обаче получи травма в средата на втората част, заради което се наложи да бъде заменен от Йозбилиз. Тепърва му предстоят изследвания, за да се разбере какво е естеството на контузията му и дали ще се наложи по-продължително лечение. 

Иначе българинът откри резултата още в 4-та минута. Тогава той получи хубав пас на скорост от Юра Мовсисян и с прецизен удар не остави шансове на вратаря на Мордовия, за да отбележи единствения гол в този мач. 

До края на двубоя домакините опитаха да стигнат поне до изравнително попадение, но усилията им не дадоха резултат. Попето и компания също имаха своите шансове, но в крайна сметка повече попадения не паднаха. 

Така след този успех Спартак се изкачи временно на третата позиция преди изиграването на останалите мачове от 11-ия кръг на руския шампионат. Московчани имат 20 точки и са на една от втория Локомотив и на шест от лидера ЦСКА. 

Мордовия е точно над опасната зона със своите седем точки, но може да падне надолу в зависимост от развитието на останалите срещи от кръга.