Преди близо седем години Левски можеше да си позволи да даде 1 млн. евро за един играч. И го направи, взимайки нападател от Бразилия.

Това беше Жеан Карлос, който беше купен от местния Фигейрензе. Година и половина по-късно той напусна, като беше продаден за по-малко от половината пари на Амкар Перм.

Интересно ли ви е какво се случва с най-скъпата покупка на Левски в последните години? След напускането на руския шампионат, никой не се интересува толкова от тарана.

Но изглежда той е направил доста успешна за стандартите си кариера. След напускането на Европа, той се върна в родината си и там всяка година става шампион.

Разбира се, не става въпрос за местната първа лига, а за щатските шампионати, които са не по-малко посетени от феновете и предизвикват интереса на милиони в страната-домакин на Световното.

За последно това се случва на Карлос миналата неделя, когато триумфира със своя Итуано. Веднага след триумфа е върнат на Фигейрензе, с който ще участва на най-високото ниво на бразилския футбол след Мондиала.

Общо за последните осем години Жеан Карлос е спечелил шест титли, включително и тази на България през 2009 г. Изглежда Левски е имал качествен нападател, но просто не му е дадено време да се доразвие.

"Радвам се да печеля титли в родината си, особено в щатския шампионат, където има отбори като Сантош, от които се оказахме по-силни", споделя скромно Жеан Карлос след триумфа си.