Невероятен проблем възникна за дербито от плейофите между АЕК и Арис от гръцката Суперлига. Кървавият мач бе поверен на съдийска бригада от Полша, която остави незабравим спомен у гърците, но със сигурност повече няма да бъде канена. 
 
Главният рефер Павел Рачковски заедно с помощниците си Радослав Сиечка, Адам Купсик и ВАР експертът Кшищоф Якубик обаче се появили пияни на кирка и създали неприятности с поведението още след пристигането на летище „Еелефтериос Венизелос“ в Атина. Всъщност ситуацията излязла извън контрол по време на полета. Групичката, която изпила големи количества алкохол, се държала ужасно с останалите пасажери, а един от реферите дори наплюл друг пътник. 
 
След приземяването поляците се свързали с Гръцката федерация и изчезнали. Палавата дружина с голяма глътка е била спешно заменена за мача от гръцки съдии. Под ръководството на главния рефер Аристотелис Диамантопулос и помощниците му АЕК победи с 3:1 Арис в неделя на ст. "ОРАР Арена".
 
39-годишният Рачковски е от категория 1 на УЕФА, получава наряди в Лига Европа и Шампионска лига, свири и големи двубои на национални отбори, като решаващата битка в Лигата на нациите Сърбия - Норвегия миналото лято. Ще бъде подаден формален протест от гърците към УЕФА, която вече е известена за случая. Със сигурност реферът ще получи наказание.