Селекционерът на Полша Франтишек Смуда изпрати повиквателни на 22 футболисти за контролата срещу България. „Трикольорите” ще пътуват за гостуване навръх националния празник 3 март. Първоначално се смяташе, че двубоят ще се състои на стадиона в Киелце, но според полската федерация той ще бъде на съоръжението, на което играе Полония във Варшава.

От групата на Смуда правят впечатление няколко имена, като има и няколко полски футболисти, които ще се изправят срещу българските си колеги от клубните си тимове. Такъв е случаят със стража на Манчестър Юнайтед Томаш Кушчак, който най-вероятно ще трябва да отбива ударите на Димитър Бербатов.

Съотборникът на Митко Рангелов в Борусия Дортмунд Якуб Блашжуковски, и този на Валери Домовчийски в Херта Лукаш Пишчек също са в групата на Полша. Ето и останалите повикани:

Вратар и защитници: Себастиан Пржировски, Дариуш Дудка, Камил Глик, Томаш Йодловиец, Марцин Ковалчук, Лукаш Миержелевски, Мачей Садлок, Михал Жевляков;

Полузащитници: Томаш Бандровски, Мачей Ивански, Радослав Мажевски, Рафал Муравски, Людовик Обраняк, Славомир Пежко, Мачей Рибус;

Нападатели: Иренеуш Йелен, Роберт Левандовски, Патрик Малечки, Давид Новак;