Администраторът на Рейнджърс Пол Кларк разкри, че купувачи от Америка и Далечния Изток проявяват интерес към закъсалия финансово шотландски гранд. Кларк обаче призова всички потенциални инвеститори да „говорят с пари, а не с устите си“.

Клубът от Глазгоу се спаси то масови съкращения, след като всички играчи се съгласиха да намалят заплатите си с до 75% до края на сезона. Единствено Мерван Селик и Грег Уайлд напуснаха отбора по собствено желание. От ръководството на тима заявиха, че са готови да изслушат всяка оферта, докато Кларк настоя да се водят разговори само със „сериозни“ кандидати.

„Искаме до края на седмицата да разберем кои от инвеститорите са сериозни“, заяви администраторът. „Така че всеки, който само говори – досега това бяха не един или двама – не представлява интерес за нас поне докато не започнат да говорят с пари, а не с устите си.“

„Нека ги съберем около една маса, за да знаем колко страни всъщност са заинтересовани. За мен е без значение до колко опции ще се сведе изборът, но искам да знам кои са те, с какво се занимават, какъв е размерът на състоянието им. Това е начинът да постигнем целта си, а тя е да осигурим на Рейнджърс нов собственик“, добави Кларк.

„Ако някой държи да намесва медиите, хубаво, нека го прави. Ако все пак същите тези лица станат собственици на клуба, те ще имат пълното право да стоят по първите страници на вестниците и да казват: „Направих го!“. Но не се изненадвайте, ако новият собственик не е сред онези, които с удоволствие дефилират пред медиите. Не ме разбирайте погрешно – не изключвам никого от процеса! Просто казвам, че единствените сериозни кандидати не са само онези, които говорят публично за това“, предупреди администраторът.

„Не искам да издавам нищо за наддаващите страни, ще кажа само, че оферта от Далечния Изток, както и една от Америка. Ние задаваме различни въпроси към различните хора. Надяваме се и вярваме, че новият собственик ще застане начело преди края на сезона, а ние да си тръгнем доволни. Това е целта ни“, завърши Кларк.