Похитителят на сестрата на Хълк се оказал неин познат и приятел. Елио Перейра, който дори бил един от свидетелите, разпитвани от полицията за инцидента, бе разкрит след тридневна драма.

22-годишната Анжелика Апарезида Виейра се завърнала у дома във вторник вечер, след като успяла да избяга от похитителя. Малко след това престъпникът бил задържан.

Медиите в Бразилия информират, че в събота сестрата на Хълк посетила ресторант, в който работел Елио Перейра. На излизане от заведението тя била нападната и насилствено прибрана в автомобил, който отпрашил в неизвестна посока. 24-годишният мъж, който работел в ресторанта, бил разпитван от полицията, но несъответствията при показанията му направили впечатление на органите на реда.

Заедно с Елио Перейра е задържан и негов съучастник – Жозе Елинтон, който разкрил, че се решил на това деяние, тъй като изпитвал финансови проблеми. По думите на Елинтон, двамата се надявали да вземат откуп в размер на 300 хиляди евро. Оказало се обаче, че Елио Перейра щял да даде на своя съучастник само 6 хиляди евро, което се оказало големия проблем в цялата ситуация. Недоволен от дяла си, Елинтон решил да пусне момичето на свобода.

Според друга версия, двамата похитители се уплашили, че случилото се имало много широк резонанс в медиите и за да избегнат голямо наказание, пуснали сестрата на Хълк на свобода.

Говорител на местната полиция заявил, че има трима арестувани за отвличането.

Анжелика е най-малката сестра на звездата на Зенит. Тя има две деца – 2-годишен син и 4-годишна дъщеря.

26-годишният Хълк през лятото премина от Порто в Зенит срещу 55 милиона евро и е един от най-скъпоплатените футболисти в руското първенство.