Днес бе изигран отложения от мерки за сигурност двубой между Шкендия Тетово и Вардар Скопие, като гостите от столицата спечелиха с 1:0 и направиха изключително важна стъпка по пътя към титлата.

Мачът трябваше да се играе преди десетина дни, но бе отложен, заради засиленото междуетническо напрежение в Македония, и по-конкретно в Тетово, където населението е предимно албанско. Тимът от Скопие пък е най-популярният в страната и се очакваха ексцесии между двете агитки.

През тази седмица Министерството на вътрешните работи на Македония и местния футболен съюз решиха, че ситуацията сега е по-спокойна и срещите могат да се играят.

Вардар победи Шкендия в 52-ата минута с гол на Филип Ивановски, който е лидер в подреждането при голмайсторите в местния шампионат с 15 гола през този сезон.

В класирането Вардар Скопие дръпна със седем точки пред втория Металург Скопие, докато Шкендия остана на трета позиция, на 11 точки зад водача.

В сряда бе изигран и другият отложен мач от македонското първенство. В него друг отбор от Тетово - Тетекс, победи с 1:0 Напредок. За по-сигурно обаче срещата не се игра в Тетово, а в Скопие.