Урава Ред Даймъндс спечели третото място на Световното клубно първенство в Япония, след като надделя с дузпи над тунизийския Етоал Сахел. В редовното време двубоят завърши наравно 2:2 след интересни обрати. При изпълнението на наказателните удари обаче домакините се оказаха по-точни и се наложиха с 4:2.

Резултатът бе открит още в петата минута, когато Тсубой извърши нарушение в пеналта и реферът отсъди дузпа за Етоал, превърната в гол от Фрей. Отборът на Урава Ред обаче показа повече футболни качества и успя да обърне резултата. Бразилският нападател на японците Вашингтон се разписа на два пъти – в 37-та и 70-та минута, за да изведе своя тим напред. Само пет минути трая радостта на местната публика, тъй като Шермини отново изравни резултата. Така приключиха редовното време и продълженията, за да се стигне до изпълнението на дузпи. При тях тунизийците пропуснаха първия и четвъртия си изстрел, докато избраниците на Урава Ред бяха непоколебими и спечелиха заслужено третото място.

Финалът на Йокохама Стейдиъм между Милан и Бока Хуниорс започва в 12:30 българско време. Който от двата отбора спечели днес ще оглави еднолично статистиката за най-много Интерконтинентални купи. До момента с по три трофея са Милан, Бока, Сао Паоло, Насионал, Пенярол и Реал Мадрид. Южна Америка води с една купа повече на Европа – 22 – 21.

За последно Милан е печелил приза през далечната 1990 година, докато Бока има трофей от 2003 година. Интересното е, че тогава аржентинците победиха именно Милан с 3:1 след изпълнение на дузпи.