Виктория Славкова бе избрана в бюрото на новосъзданения комитет по конвенцията от Сен Дени за сигурността на спортните състезания към Съвета на Европа. Тя е внучка на легендарния национал Стоян Орманджиев-Пашата, който е бил треньор и на националния отбор и племенница на бившия ни международен рефер и шеф в ЦСКА Стефан Орманджиев.
 
Българката, която е директор на дирекция "Европейски програми, проекти и междунароадно сътрудничество" в ММС, спечели категорично избора срещу чеха Якуб Шор и ще отговаря за групата по международното сътрудничество в комитета. Шеф на структурата, която ще работи в целия континент стана румънецът Адриан Дипса. Негов заместник ще бъде португалецът Родриго Кавалиеро.
 
В бюрото влязоха още Люси Льобер, която ще отговаря за групата по мониторинг и руснакът Кирил Кожевников - за тази по правни въпроси. Славкова бе избрана и в един от постоянните комитети на Световната антидопингова агенция./24 часа

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.