Плеяда от звезди ще се включат в церемонията по тегленето на жребия за квалификационните групи за Мондиал 2010 на 25-и ноември в Дърбан.

Сред тях ще бъдат бившият футболист номер 1 на света Джордж Уеа (Либерия), Абеди Пеле (Гана), Али Даей (Иран), Кейси Келър (САЩ) и легендите на южноафриканския футбол Кайзер Мотонг, Жомо Соно и Лукас Радебе.

Специален гост на галавечерта в Международния конгресен център в Дърбан ще бъде президентът на ЮАР Табо Мбеки, а домакините са подготвили невероятна програма и шоу с африкански мотиви.

По време на церемонията с начало 17.00 часа българско време ще бъде изтеглен жребият за квалификационните групи за Азия, Северна и Централна Америка, Африка и Европа. В Океания и Южна Америка кампанията вече започна.

Европейските отбори ще бъдат разпределени в девет групи - осем с по 6 отбора и една с 5 отбора. Победителите в групите ще се класират директно за световните финали. Осемте най-добри втори по жребий ще определят четири двойки, а четирите победители също ще отидат на Мондиал 2010.