Президентът на УЕФА Мишел Платини представи позицията си относно трансферите на прекалено младите играчи. Шефът на европейската централа обяви, че смята да защити тези футболисти, които стават обект на политиката на клубовете още докато са малки.

„Ще се боря със съществуващата система на трансфери на млади играчи. Смятам, че футболистът трябва да подписва първия си договор с клуба, в който е отраснал и който го е изградил”, сподели Платини.

Повод за изказването на президента на УЕФА бе жалбата от страна на Реджина в Италианската футболна федерация, че отборът на Челси е започнал преговори с 15-годишният възпитаник на клуба Винсент Камилери.

„Младите играчи трябва да се обиграват в клубните бази, а не да се продават на 13-14 години. Трябва да бъде създадено правило, което да забранява подобни трансфери”, категоричен бе Платини.

В интервю за френското издание Le Provence той сподели, че трябва да бъдат върнати старите ценности във футбола: „Футболът е спорт, а не продукт за продажба. Преди 20 години спортът бе за здраве, а сега за пари.”