По покана на президента на БФС Борислав Михайлов президентът на УЕФА Мишел Платини ще направи официална визита у нас на 12 и 13 ноември 2008 г.

Той ще бъде придружен от Мариос Лефкаритис, вицепрезидент на УЕФА, Теодор Теодоридис, директор на дивизия „Национални асоциации” на УЕФА, Паскал Торес, началник на отдел „Развитие на националните асоциации” на УЕФА и Кевин Ламур, асистент на Президента на УЕФА.

Мишел Платини ще пристигне в сряда (12 ноември) в 12.40 часа с полет от Тирана. Високопоставените гости ще бъдат настанени в Гранд хотел „София”.

 

Ето и програмата на Мишел Платини у нас:

13.45 – 14.40 ч.

Работна среща с представители на БФС в зала „Средец” на Гранд хотел „София”

15.00 ч.

Официална среща на делегацията и ръководството на БФС с премиера на Република България в сградата на Министерския съвет

16.00 ч.

Посещение на Националната спортна академия:

- среща с Ректора и ректорския съвет на НСА

- оглед на спортните терени, където се планира изграждането на националния тренировъчен център на БФС

18.30 - 19.00 ч.

Официална пресконференция на Мишел Платини и Борислав Михайлов за българските медии и постоянните чуждестранни кореспонденти у нас в зала „София” на Гранд хотел „София”.

20.30 ч.

В ресторанта на хотел „Каса Бояна” официална вечеря на делегацията на УЕФА, дадена от президента на БФС и членовете на Изпълкома на БФС.

На вечерята са поканени председателят на ДАМС Весела Лечева, министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, председателят на БОК Стефка Костадинова, ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров, президентът на ПФЛ Валентин Михов.

 

Четвъртък, 13 ноември

9.00 ч.

Работна закуска с гостите от УЕФА

11.00 ч.

Изпращане на делегацията на аерогара София и отпътуване за Букурещ.