В Германия се появи информация, че срещата с най-голямата голова разлика в Шампионската лига между Ливърпул и Бешикташ (8:0) в цялата история на турнира, е един от 26-те мача, които УЕФА е призовала Европол да разследва заради съмнение в тото измами. Президентът на УЕФА Мишел Платини обаче отрече това твърдение.

„Няма нищо вярно в това, не става дума за Ливърпул и Бешикташ. Да, разследваме някои срещи и едни са по-важни от други”, каза французинът.

„Всичко това представлява голяма опасност за футбола, но ние имаме система за ранно-сигнализиране, за да предпазим играта от нахлуване на големи суми пари от Азия и залагания оттам”, продължи Платини.

„Тук сме да предпазим футбола. Отидох в Брюксел преди 6 месеца, за да помоля европейската полиция, да се погрижи за нашия спорт, тъй като има толкова много неща, с които не можем да се справим сами. Насилието, расизмът, залозите – толкова много заплахи има пред футбола, именно затова ни трябва и помощ”, коментира шефът на УЕФА.

„Обърнах се и към европейските политици също. Но незаконното залагане е много деликатна материя, много трудно се провеждат разследвания. Кой носи вината – президентът ли, клубовете, съдията или може би даден бранител, вратар или нападател?”, сподели още Платини.