Президентът на УЕФА Мишел Платини ще се кандидатира за втори мандат, съобщи самият той на годишния конгрес на Европейската футболна централа в Тел Авив.

54-годишният французин, който наследи на поста Ленарт Йохансон, има още една година от настоящия си мандат. Очаква се Платини да бъде избран без конкуренция на изборите през май 2011 година.

„Медиите ме питаха за бъдещето ми, но аз исках да кажа първо на вас - аз съм щастлив човек, щастлив президент и съм щастлив да работя с вас. Има още много работа за вършене, затова искам да ви съобщя, че ще се кандидатирам за нов мандат като президент на УЕФА”, обърна се Платини към делегатите на конгреса.

Също така Мишел Платини отправи призив към Полша и Украйна да засилят усилията си по подготовката на европейското първенство по футбол през 2012 година.

Французинът се обърна към президента на Украинската футболна федерация Григорий Суркис и неговия колега от Полша Гжегож Лато, като апелира да не се изостава със сроковете по подготовката за Евро 2012.

„Господин Суркис, господин Лато, задължително е да водите твърда политика на финалната права преди шампионата. Вярвам във вас, ние вярваме във вас. Не забравяйте, че само след 27 месеца целият свят ще гледа към вас. Затова не сваляйте крака от педала, а засилете усилията си”, каза Платини пред делегатите на УЕФА.