Президентът на УЕФА Мишел Платини призова организацията на най-големите европейски клубове - G-14 да се разпусне и да прекрати делата, които води срещу централата за контузиите на играчите от въпросните отбори, получили контузии по време на международни мачове.

На 10-я извънреден конгрес на УЕФА в Цюрих, Платини определи G-14, която представлява 18 от най-мощните клубове на Стария континент, като елитарна групировка. Той поиска всички спорни въпроси да бъдат решавани от нов Съвет за Професионална Футболна Стратегия (PFSC)

„Официално призовавам най-големите и най-значими клубове в Европа да разпуснат елитарната си организация и да оттеглят множеството дела, които водят по съдилищата,” бяха думите на Платини пред делегатите на УЕФА.

Френският лидер помоли G-14 да „се присъедини към останалите клубове в целта им да създадат продуктивен, демократичен диалог с всички членове на европейското футболно семейство”.

Обръщайки се към делегатите на 53-те членки на УЕФА, Платини поиска още край на караниците и неуредиците, които накърниха образа на играта през последните години.