Отстраненият от шефското място във УЕФА Мишел Платини коментира пред медиите, че се бори за справедливостта, а не за бъдещето си.

"Не се боря за моето бъдеще, а срещу несправедливостта", коментира французинът при пристигането си в Цюрих за обжалването на своето наказание. 

В края на декември 2015 г. Етичната комисия към ФИФА отстрани Платини и президентът на световната централа Сеп Блатер за 8 години от всякакви футболни дейности.

Платини получава заплата от УЕФА

"Ако имах нещо, от което да се срамувам щях да се крия в Сибир. Това обаче не е така и мога да гледам хората спокойно в очите. Не съм направил нищо лошо и не се страхувам", заяви Платини.

Марадона: Блатер и Платини са "крадци"

В края на септември миналата година швейцарската прокуратура започна дело срещу Блатер във връзка с незаконен превод от 2 милиона франка по сметка на Платини. Преводът е бил извършен през 2011 г. за услуги, оказани в периода от 1999 до 2002 г.

"Дали заради Блатер съм в тази ситуация? Абсолютно не, в момента той се намира в същата позиция, в която съм и аз", допълни още французинът. /БГНЕС


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS