Нападателят на Перу Клаудио Писаро спаси мястото на своя тим на четвъртфиналите на Копа Америка, след като изравни за 2:2 в самия край на решителната среща с Боливия. Така Перу се класира заедно с Венецуела и Уругвай, които по-рано си осигуриха позиция на четвъртфиналите. Домакините на турнира завършиха първи в група А с пет точки, след нулевото равенство срещу Уругвай в другия мач от групата снощи. Венецуела прескача първия кръг за първи път в историята си. Перу и Уругвай завършиха с по 4 точки в актива си.

Боливия пропусна да вземе първа победа на Копа Америка от десет години насам. Ако бяха спечелили трите точки, момчетата на Ервин Санчес щяха да се класират и за следващата фаза. Боливия водеше с 2:1 на полувремето след попадения на Хайме Морено и Ясмани Кампос. Писаро направи първо 1:1, когато засече с глава центриране от пряк свободен удар на Хуан Карлос Марино.

Перу почти нямаше положения през втората част, като тимът дори остана с 10 души на терена след червения картон на Жоел Ерера в 77-та минута. Отново Писаро обаче спаси отбора като отбеляза по начин, идентичен с първия гол и така прати Перу на четвъртфинал.

Във втория мач от нощта, Венецуела и Уругвай изиграха първия мач без попадения на Копа Америка 2007, както и може би най-слабия двубой досега на турнира. Нито един от двата тима не се постара особено да застраши противника, въпреки че в края Венецуела имаше предимство. Интересен бе фактът, че срещата се ръководи от бразилския рефер Карлос Симон, който свири Аржентина – Колумбия само 24 часа преди това. От Южноамериканската футболна конфедерация отказаха да дадат обяснение, защо Симон е получил два наряда в толкова кратък период от време.