Един от малкото останали истински гении в съвременния футбол Андреа Пирло охлади желанията на феновете в родната си Италия, че могат да го видят отново с екипа на местен тим. 36-годишният халф си тръгна през лятото от Ювентус и отиде в САЩ, но няма намерение да се връща на Апенините скоро. 

"Насладих се на много страхотни години в Ювентус и преди това имах успехи с Милан, но това няма да ме накара да се върна в Серия А. През последните седмици доста отбори се свързаха с мен и поискаха да подпиша с тях, но аз вече съм направил избора си и уважавам всички, които са инвестирали в мен."

"А и честно казано, Италия никак не ми липсва. Е, разбира се, искам да съм по-близо до семейството и приятелите си, но животът ми тук е същият, като в родината и няма как тя да ми липсва. Живея близо до стадиона, в свободното си време ходя по музеи, тичам в парка... Разликата е, че го правя в Сентръл Парк, а не в Торино", сподели Пирло. 

Въпреки че явно Италия и животът там не му липсват, той все още не се е отказал от плановете си да играе на Евро 2016 във Франция през лятото. Той тогава ще е на 37 години, но това никак не го притеснява. 

"Да, голямата ми цел продължава да бъде участието на Евро 2016. Да играя за националния отбор продължава да ми носи страхотно удоволствие и ще продължавам да го правя", сподели още Пирло.