Нападателят на малтийския шампион Валета Нжонго Присо се размина само с два мача наказание заради непристойното си поведение по време на дербито на местното първенство с Хибърниънс.

20-годишен камерунец шокира всички на терена и на трибуните, след като напусна терена без разрешение, клекна до рекламните пана край тъчлинията и започна да се облекчава.

Съдията Алън Марио Сант първоначално не разбра какво точно се случва, докато играчите не му се обадиха. Той спря играта и чинно изчака Присо да приключи с биологичната си необходимост и да се върне на терена, след което му показа жълт картон за безпричинно напускане на терена под бурните овации на публиката на националния стадион в Малта.

Това обаче беше малкият проблем за камерунския нападател, който беше арестуван от двама полицаи веднага след края на мача. Представителите на органите на реда изчакаха Нжонго Присо да напусне терена и както е по екип му сложиха белезниците и го отведоха в полицейския участък. Футболистът престоя една нощ в ареста, а на следващия ден беше освободен, след като съдът постанови глоба за нарушаване на обществения ред.

Мачът завърши 2:0 в полза на Валета, след като Гилбърт Агиус откри в 5-ата минута, а пикльото Присо удвои в последните секунди на първото полувреме. Любопитен факт е, че Нжого Присо най-вероятно ще бъде скастрен от познатият в България малтиец Стефан Джилио, който в началото на 21-ви век се подвизаваше в ЦСКА и Локомотив София. Джилио е втори капитан на Валета и отчасти е отговорен за поведението на съотборниците си.