Селекционерът на румънския национален отбор Виктор Пицурка заяви, че иска да изчака резултата от мача Холандия-Франция, преди да започне да прави сметки, но според него тимът има шанс да се класира и с три точки. Днес Румъния завърши наравно 1:1 със световния шампион Италия в първата за деня среща от група С.

„Важно беше да спечелим три точки от днешния мач, но успяхме да вземем само една. Мога да кажа, че съм доволен от играта на моите момчета срещу световния шампион. Може би Италия ни превъзхождаше само на моменти. Важното след тези два мача е, че съхранихме шансовете си за класиране,” заяви Пицурка пред румънската национална телевизия.

„Имаме да изиграем още един решителен мач и се надявам да измъкнем от него резултат, който да ни позволи да излезем от групата. Можем да се класираме и с три точки, но трябва да изчакаме да видим какво ще се случи между Франция и Холандия. До самия край няма да е ясно кой ще продължи,” добави наставникът.

Виктор Пицурка коментира и състоянието на Адриан Муту, който бе изключително разочарован от пропуснатата дузпа в края на мача и дори пророни сълзи от яд. „Нормално е Муту да е разстроен, но такива неща се случват във футбола. Една пропусната дузпа – и всичко може да приключи. Той се изправи срещу един фантастичен вратар и за съжаление пропусна. Но трябва да го преодолее.”

Пицурка изрази и разочарованието си, че Мирел Радой напусна още в 20-та минута със счупен нос. „Мирел е с фрактура и се налага операция. Той няма да играе в последния мач от групата,” заяви наставникът.