Старши треньорът на националния отбор на Румъния Виктор Пицурка е по-скоро оптимист за финалите на Евро 2008, въпреки че някои от основните му играчи са контузени.

Наставникът смята, че неговите подопечни могат да покажат футбол на високо ниво. Адриан Муту скоро се завърна в състава след травма, но специалистът се притеснява повече от състоянието на Кристиан Киву.

"Разговарях с Кристиан, той ми обеща да не ляга под ножа до края на юни. Нашият лекар го посъветва да се оперира, но аз много се надявам по време на финалите той да е добре", сподели Пицурка по повод състоянието на Киву, който до този момент е попадал 17 пъти в състава на Интер в Серия А, като на три пъти е бил заменян в хода на мача.

Защитнкът на Лацио Стефан Раду все още не се е възстановил от травма на бедрото, а полузащитникът на Сиена Паул Кодря има проблеми с коляното.

"Имаме не лоши шансове за финалите, но и всичко може да се случи. Смятам, че можем да изпълним мечтата си – да се класираме за финала, и дори да го спечелим", добави Пицурка.