Босненският футболист Миралем Пянич потвърди, че се надява да премине за постоянно в Бешикташ. През този сезон Пянич играе в турския гранд като отдаден под наем от Барселона. След трансфера си в Испания през 2020 година босненецът не получи много шансове за изява при каталунците и бе пратен в Бешикташ с договор за една година. В настоящия контракт няма опция за закупуване, но Миралем Пянич се надява, че двата отбора ще се споразумеят скоро.

"Много съм щастлив в Бешикташ. Чувствам се добре, адаптирах се бързо. Присъединих се към шампионски отбор, а първенството още не е приключило. Мисля, че ще се представим по-добре през втората част от сезона", заяви пред турски медии 31-годишният босненец.

"Приятно ми е да играя за Бешикташ в чудесна страна като Турция. Дойдох тук за година, но ще видим какво ще се случи до края на сезона. Имам отлични отношения с феновете. Семейството ми и аз сме щастливи тук. Имам двегодишен договор с Барселона и тъй като контрактът ми тук ще изтече тази година, трябва да се върна в Испания. Все още е рано да говорим какво ще се случи в бъдеще", коментира още Пянич.

"Но, имайки предвид през какво преминах, ако зависи от мен, бих искал да остана в Бешикташ. Искам да продължа да бъде футболист на този тим", добави Миралем Пянич.

Отборът на Бешикташ заема шестото място в първенството на Турция с 36 точки от 23 мача. Лидер е Трабзонспор с 54 точки.