Скромният румънски клуб ЧФР Мишкаре Букурещ иска да купи успехите на фалиралия през лятото Рапид Букурещ и след време да се върне в елита с новото си име, съобщават румънските медии.

Стъпките на хората от Мишкаре са да купят историята и правото да се кичат с успехите на Рапид от Търговското дружество, което е притежател и в момента е във фалит.

ЧФР Мишкаре, което означава "движение", обяви намеренията си на своята фейсбук-страница, където пише: "Рапид се възроди!".

Отброът играе в една от дивизиите в петото ниво на румънския футбол, но води в класирането и изглежда като сигурен изкачващ се в 4-а за новия сезон. От Мишкаре няма да бягат от отговорност и купуването на бранда Рапид Букурещ ще бъде съпътствано с всичките тежести, които вървят по пътя.

"Необходимо е да продължим. Реконструкцията трябва да започне с изчистването на дълговете към държавата, подкрепена от надеждни хора, които могат да привлекат сериозни партньори в бизнеса. Новият Рапид вече не трябва да има някаква връзка, на повърхността или на задни позиции, с тези, които са допринесли за фалита, или пък да влизат в клуба като като мажоритарни акционери или служители, се казва в становището на кандидатите да станат Рапид./ БТА