Българският специалист Ивайло Петев застана начело на саудитския Ал Кадисия в края на миналата година и успя да го вдигне на крака за кратък период. Той сподели как е стигнал до арабския свят и какво е променил в отбора. 

"Поех отбора в тежък момент, след като беше записал шест поредни загуби. Имаше нужда от спешни и ефективни промени. За щастие, намерих играчи, които бяха наясно какво искам от тях. Атмосферата беше тягостна заради поредицата загуби, но аз говорих с момчетата по отделно и се опитах да сваля напрежението от плещите им." 

"И преди съм имал оферти от арабския свят. Започнах да следя лигата на Саудитска Арабия преди три години и когато получих офертата, се посъветвах с други хора, които са работили тук. Отборите са много силни, има грандове като Ал Хилал, Ал Итихад, Ал Наср, Ал Ахли, лигата е много тежка."

"За мен обаче всеки мач е като финал и придавам тази настройка на играчите си. Така само те могат да дадат всичко от себе си. Интересувам се от тях, изграждам връзка и искам да знам какво се случва, за да им помагам. И точно заради тях не обичам да провеждам сутрешни тренировки", заяви Петев пред арабски вестник.