Националният отбор по футбол на Босна и Херцеговина, воден от българския селекционер Ивайло Петев, се събира днес преди квалификационните мачове с Финландия и Украйна за световното първенство в Катар.

Босна и Херцеговина е на четвърто място във временното класиране в група D със 7 точки в актива си. Лидер е отборът на Франция с 12, следван от Украйна с 9 и Финландия с 8 точки. Двубоят на Босна и Херцеговина срещу Финландия е на 13 ноември, а този с Украйна е насрочен за 16 ноември.

На среща с медиите Ивайло Петев даде подробности за състоянието на 35-годишния лидер на тима Един Джеко.

"Джеко значи много за нашия отбор. Все още нямаме яснота за неговата контузия. Днес му предстоят още прегледи. Надяваме се, че ще е готов за мача с Финландия. Трябва да вземем точки от този мач. В момента мислим само за срещата с финландците и как да победим", коментира българският специалист.

"Няма да търсим оправдания. Определено ни чака труден мач, но съм сигурен, че имаме сили и класа, за да постигнем добър резултат. Всичко зависи от нас. Най-важно е как ние ще изглеждаме на терена", каза още Петев.

Той добави, че подкрепата на публиката е много важна за отбора и се надява на хубава атмосфера за предстоящите мачове от световните квалиификации.