С гол от дузпа на Леонардо Пискуличи Ривър Плейт победи вечния съперник Бока Хуниорс с 1:0 в традиционния "приятелски" мач между двата аржентински гранда преди началото на сезона.

Двубоят се игра в курорта Мар дел Плата край брега на атлантическия океан и далеч не завърши приятелски. Обичайното напрежение в Суперкласикото на аржентинския футбол завърши с пет червени картона - три за Бока и два за Ривър.

Единственото попадение в мача падна през първото полувреме. След изпълнение на пряк свободен удар звездата на Бока - Карлос Тевес игра с ръка в наказателното поле в 17-а минута и реферът отсъди дузпа в полза на Ривър, която Пискуличи превърна в гол.

"За четири дни и два мача ни показаха пет червени картона. Трябва да сме по сдържани на терена", коментира Тевес, припомняйки, че в средата на седмицата тимът получи два червени картона и в контролата срещу Расинг.

Бока завърши мача с 8 души срещу Ривър след червени картони за неспортсменско поведение на Хонатан Силва, Джино Перуци и Даниел Диас. От Ривър бяха изгонени защитникът Хонатан Майдана за удар без топка срещу Тевес и голмайсторът в мача Пискуличи за участие в последвалото меле между играчите на двата отбора. Реферът на мача Патрисио Лоустау имаше най-много работа на терена, като освен петте червени картона, даде и девет жълти и свири 40 нарушения.