Отборът на Перу докосва елиминационната фаза на Копа Америка след първия си успех в тазгодишното издание на надпреварата. "Инките" надделяха с 3:1 над аутсайдера Боливия и се изравниха по актив с лидера в групата Бразилия с по 4 точки. 

Перуанците направиха пълен обрат, след като изоставаха в средата на първата част след точно реализирана дузпа от Марсело Мартинс от боливийския състав. Но точно преди почивката ветеранът Паоло Гереро изравни, а малко след почивката Джеферсон Фарфан осъществи пълния обрат. Едисон Флорес оформи крайния резултат в продължението на мача. 

Мачът започна с натиск на Перу, но имаше и доста пропуски. Първата спорна ситуация беше в 10-та минута, но тогава реферът не посочи дузпа в полза на фаворита, въпреки претенциите за това. Той прегледа ситуацията с ВАР и се убеди в решението си. 

Той обаче посочи бялата точка в 27-та минута. Тогава Карлос Самбрано от състава на "инките" игра с ръка при един удар отблизо в наказателното поле и след преглед с ВАР съдията беше категоричен - дузпа за Боливия. Марсело Мартинс беше точен и резултатът беше открит. 

Точно преди почивката обаче перуанците стигнаха до изравняването. Дълъг пас между централните защитници изведе Паоло Гереро зад последния в отбраната на Боливия и той напредна, преодоля вратаря и на празна врата направи 1:1. При този резултат дойде и почивката. 

Нещата си дойдоха по местата в 55-та минута. Тогава друг от звездните ветерани на Перу - Джеферсон Фарфан, надскочи прекия си пазач при едно центриране от левия фланг и с удар в средата на вратата преодоля вратаря за 2:1. 

В средата на втората част Боливия беше близо до изравняването. В 67-та минута Раул Кастро стреля опасно, но топката беше избита. При добавката Ервин Сааведра не успя да намери очертанията на вратата за няколко сантиметра и така статуквото се запази. 

Перуанците изпуснаха няколко положения до края, но все пак в последната минута на 5-минутното продължение стигнаха до успокоителния трети гол. Тогава Фарфан изведе Едисон Флорес зад защитата, той напредна, елиминира двама защитници и с хубав удар преодоля вратаря за крайното 3:1. 

Така Перу остана с 4 точки на върха на класирането, заедно с Бразилия, но "селесао" има един гол по-добра голова разлика. Двата тима ще определят лидера в прекия си сблъсък в последния кръг. Боливия е на дъното с 0 точки и само чудо срещу Венецуела в последния кръг може да запази шансовете на тима за третото място.