Пенярол спечели първата си титла на Уругвай от седем години насам, след като завърши 1:1 във втория финален мач срещу най-големия си местен съперник Насионал. Насионал спечели първата фаза от първенството- Апертура, а Пенярол- втората Клаусура. В суперфинала двата отбора изиграха две срещи, като в първата Пенярол се наложи с 1:0. Така попадението на полузащитника Матиас Агирегарай за 1:1 се оказа решаващо за титлата.

Радостта на привържениците на новите шампиони провокира насилие и сблъсъци в столицата Монтевидео. Фенове на Насионал, както и на Расинг и на Ривър Плейт, опитаха да влязат в конфликти. Най-много пострадаха витрини на магазини в централната част на града, както и автомобили.

Централният защитник на Насионал Алехандро Лембо откри резултата в 35-ата минута с глава след центриране от корнер, преди Агирегарай да изравни в 68-ата. В 79-ата минута халфът на новите шампиони Гастон Рамирес получи червен картон, а три минути преди края на редовното време беше отстранен и Серхио Бланко от Насионал.

Треньорът Диего Агире спечели последната титла на Пенярол през 2003-а година, а след разочароващото представяне в Апертура, беше назначен отново.