Пенярол разгроми гостуващия Насионал с 5:0 и постигна  най-убедителната си победа над съперника от над 60 години в  голямото футболно дерби на Уругвай.

Бившият нападател на Ювентус Марсело Салайета откри на  стадион "Сентенарио" в Монтевидео в 12-ата минута с удар  отблизо, а Дамиан Макалусо удвои в края на първата част с глава  след центриране от корнер. В 51-ата минута Дарвин Торес от гостите беше отстранен с  втори жълт картон, а в следващата атака Хорхе Родригес направи  резултата класически.

Луис Агиар оформи разгрома с две попадения в последните 20 минути. Пенярол за последен път победи Насионал с пет гола разлика  през 1953 година. 38-годишният таран на домакините Антонио Пачеко записа 30-а  победа в голямото дерби от общо 59 участия. Бившият нападател на Интер Милано Алваро Рекоба, който играе последен сезон в кариерата си за Насионал, пък няма да запомни  с добро последното си участие в уругвайското Класико. Пенярол е лидер в шампионата "Клаусура" с 26 точки след  12-ия кръг, на точка пред Уондърърс. Насионал е шести с 18 точки.