Войната между двамата най-големи във футболната история – Пеле и Марадона – продължава с хода на Мондиал 2010. Бразилската легенда не спира да кове по своя вечен опонент, и заяви, че макар да „няма проблем с аржентинеца, не го смята за добър треньор”.

Пеле даде интервю за немското издание Tagesspiegel, в което критикува и собствената си родина и Селесао: „Въпреки победата на Бразилия с 3:0 срещу Чили, този отбор не ме убеди напълно в класата си.” Той все пак вярва, че кариоките могат да спечелят титлата на Световното първенство.

Пеле смята Испания за основен съперник на Бразилия по пътя към трофея, и твърди още, че Германия може да поднесе изненада, „ако има ден”. Според него Аржентина не е сред кандидат-шампионите, защото Марадона не е годен за треньор.

„Аз нямам проблем с Марадона, просто не мисля, че е добър треньор. Животът му е изпълнен с прекалено много проблеми, а това рядко се отразява добре на отбора,” обясни Пеле. Според него Аржентина побеждава, защото футболистите сами се организират много добре на терена, а Меси създава страхотни положения за съотборниците си.

Пеле похвали Германия и призна, че се наслаждава на играта на Бундестима: „Те могат да дриблират и творят красиви неща. Германия освен това е с един от най-младите отбори на Мондиала. Но мисля, че са малко неопитни, за да стигнат до титлата.”