Легендата на бразилския и световния футбол Пеле става все по-добре. Той е в болница в родината си, като е лекуван заради инфекция на уринарния тракт, която даже застраши живота му в средата на седмицата. 

74-годишният трикратен световен шампион беше подложен на лечение с хемодиализа, което да помогне на работата на единствения му останал работещ бъбрек. От днес обаче това лечение е спряно, защото няма нужда от него, пишат медиите в Южна Америка. 

Ако подобряването в състоянието му продължи и в следващите часове, Пеле може да мине и на по-лек режим на възстановяване. Лекарите обявиха, че ще дадат нови сведения за състоянието му в понеделник. 

Легендарният бразилец беше приет в болница първоначално в началото на ноември за отстраняване на камъни от бъбрека. В понеделник стана ясно, че има сериозна инфекция на уринарния тракт, но вече състоянието му е много по-добро. 

В момента той е лекуван с антибиотици и тялото му реагира добре. Според лекарите, към момента няма и следа от въпросната инфекция, която изправи на нокти всички в средата на седмицата.