Звездата на Барселона Роналдиньо отбеляза два гола за победата на националния отбор на Бразилия при победата с 4:0 над Чили в контролна среща.

Кака и Робиньо носеха номерата съответно на Пеле и Гаринча от Световното първенство през 1958 година, с които двамата блеснаха в Швеция и спечелиха титлата.

Вдъхновени от легендите двамата сътвориха истинско шоу на стадион „Нуа Улеви” в Гутембурго. Роналдиньо излезе със фланелката с номер 7, обезсмъртена от Мане.

Срещата пък бе наблюдавана от трибуните от сина на Гаринча, Улф Линдберг.

Селекционерът Карлос Дунга избра офанзивна схема с Роналдиньо, Кака и Робиньо, но не забрави да построй и солидна защита. Вратарят на „селесао” Жулио Сезар почти не успя да докосне топката.

Роналдиньо откри резултата в 16-та минута, когато норвежкият арбитър Бернстен отсъди дузпа за нарушение срещу Жилберто, а това бе първото му попадение за националния от юли 2005 година. 15 минути по-късно Кака се разписа след пас на Даниел Алвеш.

Второто полувреме започна вихрено и още в началото Роналдиньо успя да направи 3:0, след като финтира умело вратар и защита. Последният гол падна в 59-та минута, когато след разиграване между Робиньо и Роналдиньо, топката остана за Жуан, и той не се поколеба да я прати във вратата.

В заключителните минути привържениците на Бразилия нахлуха на терена в опит да се докоснат до своите любимци, но ситуацията се размина без сериозни инциденти.

Следващият вторник Бразилия играе с Гана в Стокхолм.

Съставът на Бразилия: Жулио Сезар, Даниел Алвеш, Лусио, Жуан, Жилберто, Жилберто Силва (Дуду), Елано (Минейро), Кака (Диего), Роналдиньо, Робиньо, Фред (Вагнер Лав)